söndag 15 maj 2016

Flasktappning: Tysken, Belgaren, Amerikanen

Så blev det i söndags dags för att lägga vår belgiska IPA (eller vad vi nu skall kalla den här ölen) som vi bryggde i början av april på flaska.

Några dagar innan flasktappning tappade vi om 10 liter till en egen jäshink och la i en fjärdedels habanero i den. Vi har ju använt chipotle vid några tillfällen men rök och amerikansk humle skall tydligen inte fungera så bra ihop. Har hört att habanero skall ge en fruktig hetta så då kanske det fungerar i detta ölet. Vi får se, roligt att testa i alla fall.:) Torrhumlingen enligt receptet fördelade vi sedan proportionerligt mellan dom två jäshinkarna.

FG 12
FGt visade 12 och med ett OG på 68 så blir det en utjäsning på  82% och en alkoholhalt på 7,3%. Det vi provsmakade smakade väldigt lovande. Mycket smak av persika. Det här ölet kolsyresatte vi med 6g/l. En officiell provsmakning på det här ölet dröjer inte allt för många månader, det här ölet skall ju konsumeras färskt.:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar